BLOG

Kell-e párna a Kisgyermeknek?

Anikó
2019.04.08 15:47

Kell-e párna a kisgyerekeknek?

Saját tapasztalatok és szakértők véleménye alapján....

 

 

 

 

Szakértők szerint legalább két éves korig normál esetben nem kell párnát használni, illetve addig, amíg a gyermek kiságyban alszik.

Baba korban elegendő, egy vékony textilpelenkát a feje alá tenni, hogy a bukások miatt ne kelljen naponta többször cserélni az ágyruhát, emellett a matracot is védhetjük vele!

"Mondják ezt a szakértők, ennek ellenére az én Milánom aki éppen 1,5 éves, imádja a

lapos kispárnáját, és úgy mindent ami plüssös anyagból készült! :) 

Nimródom pedig, aki most múlt 3 szintén rajong a kedvenc plüss kispárnájáért, ráadásul cumi helyett ő is a plüssrongyiját rágta!

Varrtam is nekik rengeteg mini rongyit, hogy bőven tudjuk cserélgeteni, ha a te csemetédnek is kell, keress bátran! ;) " /A szerk/

Még idősebb gyereknek sem kell feltétlenül párnán aludnia. Ha elhatároztad, hogy gyermeked párnát fog kapni, válassz örök kedvenc, és pótolható darabot, mert a gyermek elragadó kötődéssel fog ragaszkodni kedvenc párnájához!

A kisgyerek párnája legyen laposabb, hogy alvás közben ne süppedjen bele a feje túlságosan!

Emellett nem allergiás gyermekeknek is javasolt Antiallergén töltetű párnát vásárolni, hogy az később se okozzon problémát!

Fontos, hogy a párna mosható és strapabíró legyen! 

Ha még nem vagy biztos abban, hogy gyermeked egészséges alvásához szükség van-e már párnára, az a legjobb, ha megkérdezed a gyerekorvosotokat.

De meg is várhatod, amíg a gyermeked maga kéri a párnát, vagy ha észreveszed, hogy gyermeked nyugtalanul alszik a lapos fekhelyen.

 

ÍRD MEG TE IS a tapasztalataidat, mikortól kérte gyermeked a kispárnáját?